Agrolooks

Agrolook is in 2019 opgezet door Alok toen hij de potentie van een tot dan toe binnen Wageningen Universiteit gebruikt model zag voor de boer. Vanaf toen zijn we bezig geweest met het toegankelijk en begrijpelijk maken van dit model voor de boer.

We begrijpen de hedendaagse obstakels van de Nederlandse boer, van milieuproblematiek tot verdienvermogen, en denken dat onze tool daar een grote bijdrage aan kan leveren door al deze dingen tegelijk aan te pakken. We willen de boer graag helpen om een duurzaam bedrijf te realiseren – niet alleen ecologisch, maar ook qua verdienmodel.

Onze droom is een wereld waarin mens en natuur in balans leven en we geloven dat de boer een essentiƫle rol heeft in de transitie naar een duurzame maatschappij en hopen hem/haar daarin te faciliteren

Ons Team

Maarten de Graaff

Maarten heeft Biologie en Duurzame Landbouw gestudeerd aan Wageningen Universiteit. Gedurende zijn MSc is hij voorzitter geweest van Stichting Boerengroep. Na zijn studies heeft hij een jaar Warmonderhof gevolgd om praktijk ervaring op te doen.

“Ik heb een passie voor holistische systemen, waar alles elkaar ondersteunt. Ik denk dat we daar in de landbouw nog grote stappen in kunnen zetten, maar dat daar ook enorme potentie ligt. Ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren via Agrolooks en onze tool!”

Alokendu Patnaik

Alok heeft Duurzame Landbouw gestudeerd aan Wageningen Universiteit. Na zijn studie heeft hij op een aantal boerderijen gewerkt om praktijk ervaring op te doen. Daarnaast is hij als freelancer aan de slag gegaan met het model dat Agrolooks nu gebruikt, om uiteindelijk Agrolooks op te zetten.

Zijn passies liggen in geintegreerd grondstof gebruik, de bodem, duurzaam grondgebruik en sociale transities van voedselsystemen.

Helaas is Alok op 18 juni 2021 plots overleden aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. We hopen zijn passie voort te zetten met Agrolooks en zijn droom van een mooiere wereld waar te maken!

Onze visie

De boer heeft een essentiƫle rol in onze maatschappij: voedselproductie en behoud/faciliteren van biodiversiteit. Om hem/haar daarin te faciliteren bieden wij een tool om beter inzicht in eigen bedrijf te krijgen, zodat het makkelijker is om keuzes te maken om optimaal deze rol te vullen. Onze tool kan overal ter wereld gebruikt worden, van bedrijven met hoge productie en omzet tot kleine boer. We hopen dan ook om de komende jaren een globale impact te maken, van melkvee tot bosbouw, van onderhoud tot herstel en verbetering. Daarbij willen we beginnen met de Nederlandse akkerbouwer, om in 2025 de helft van alle Nederlandse akkerbouwers geholpen te hebben om (meer) circulair te produceren!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Overlijden Co-Founder Alokendu Patnaik

Met pijn in het hart moeten we het nieuws delen dat Co-founder Alokendu Patnaik 18 juni is overleden aan een hersenvliesontsteking. Zijn warme en posi...

Lees meer

Nieuwe website!

Vanaf vandaag is de nieuwe website in gebruik! Hoewel sommige stukjes nog moeten worden in-/aangevuld is het gros klaar voor gebruik en is hier te zie...

Lees meer

Bekijk al het nieuws