Veelgestelde vragen

Gezien hoeveel aspecten ALT behandeld en hoeveel functies er zijn kunnen we het ons goed voorstellen dat er enkele vragen zijn! We hebben daarom een aan FAQ’s geïdentificeerd en beantwoord, en om het overzichtelijk te houden hebben we ze in categorieën onderverdeeld. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, stuur ons een mailtje, dan komen we zo snel mogelijk bij u terug!

Algemeen

Q: Voor wie is ALT bedoeld?

A: ALT is bedoeld voor boeren en consultants. Veehouderij, akkerbouw, gemengde bedrijven en fruitteelt, niet voor tuinbouw

Q: Vanaf wanneer is ALT beschikbaar?

A: Begin 2022 is de eerste versie beschikbaar

Q: Welke landen?

A: Eerst Nederland, later Europa/globaal

Q: Hoe duur is ALT?

A: ALT wordt aangeboden als een jaarlijks abonnement voor €500 per jaar

Q: Waarom ALT en niet een andere tool?

A: ALT is de meest integrale tool die op het moment beschikbaar is. Daarnaast is ALT uniek in het leveren van aanbevelingen om bedrijfsvoering aan te passen om door de gebruiker gekozen doelen te halen.

De tool en het achterliggende model

Q: Waar is ALT op gebaseerd?

A: ALT gebruikt het model FarmDESIGN van Wageningen Universiteit.

Q: Hoe berekent ALT analyses en advies?

A: ALT gebruikt algoritmes en data (van eigen bedrijf en uit open databases als KWIN en KNMI) om integrale analyses en adviezen te berekenen. Het simuleert een bedrijf gebaseerd op de ingevulde data en optimaliseert deze vervolgens richting door de gebruiker geselecteerde doelen.

Q: Hoe betrouwbaar zijn analyses en adviezen van ALT?

A: Kengetallen die in de berekeningen gebruikt worden komen uit wetenschappelijk onderzoek en geven zeer specifieke analyses en adviezen. Dat gezegd hebbende, ALT is een model, waardoor analyses en de daarop gebaseerde aanbevelingen altijd kunnen afwijken van de werkelijkheid (variaties in weer, individuele dieren, moment van implementatie, etc).

Q: Welke aspecten beslaat ALT?

A: Zie hier meer informatie over de tool

Q: Welke functies komen er in de toekomst nog bij?

A: We willen in de toekomst nog een biodiversiteit parameter toevoegen, zodat men een indicatie krijgt hoe goed men het doet op het gebied van biodiversiteit, en een functie waar het model aangeeft wanneer men (bijna) in aanmerking komt voor bepaalde subsidies en wat men moet verbeteren om in aanmerking te komen.

Q: Is optimalisatie richting certificatie mogelijk?

A: Ja, indien Key Point Indicators (KPIs) van de certificatie bekend zijn kan het model richting die waarden optimaliseren. We willen de meest voorkomende certificaties standaard in de tool zetten, maar deze groep steeds verder uitbreiden.

Q: Is het mogelijk om ALT te combineren met andere software/databases?

A: ALT kan heel goed gebruikt worden i.c.m. real-time tracking tools. Daarnaast zijn we bezig om het mogelijk te maken dat data met andere tools/databases makkelijk uitgewisseld kan worden.

Toegankelijkheid en privacy

Q: Kan ik overal bij mijn data?

A: Alle data wordt in de cloud opgeslagen, dus als er internetverbinding is kan men er altijd bij.

Q: Wordt mijn data met anderen gedeeld?

A: In principe wordt data niet gedeeld, tenzij men daar toestemming voor geeft. Dat kan zijn om met andere adviseurs te delen, bepaalde delen (bijv alleen output) ter controle/bewijslast, of geanonimiseerd om inzicht te krijgen hoe men het doet ten opzichte van andere gebruikers (regionaal/nationaal).

Q: Wat als ik niet alle gevraagde data wil of kan invullen?

A: Als men minder data invult worden de analyses en adviezen minder betrouwbaar. Men krijgt een grof beeld van hoe het bedrijf het doet, maar kan hier geen harde conclusies uit trekken.

Q: Kan ik ALT zelf gebruiken?

A: In principe kan elke boer zelf de tool gebruiken. Echter, check altijd of data correct is ingevuld indien dit met de hand is gedaan, fouten kunnen de precisie van de aanbevelingen negatief beïnvloeden. We proberen gebruikersfouten zoveel mogelijk te voorkomen, maar een deel van de verantwoordelijkheid ligt bij de gebruiker.

Q: Wie is verantwoordelijk als data verkeerd wordt ingevoerd of aanbevelingen incorrect worden geïmplementeerd?

A: De gebruiker is hier zelf verantwoordelijk voor. Let daarom altijd goed op of alle data correct is ingevuld, lees de handleiding of bel ons als er onduidelijkheden zijn!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Overlijden Co-Founder Alokendu Patnaik

Met pijn in het hart moeten we het nieuws delen dat Co-founder Alokendu Patnaik 18 juni is overleden aan een hersenvliesontsteking. Zijn warme en posi...

Lees meer

Nieuwe website!

Vanaf vandaag is de nieuwe website in gebruik! Hoewel sommige stukjes nog moeten worden in-/aangevuld is het gros klaar voor gebruik en is hier te zie...

Lees meer

Bekijk al het nieuws